пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Галина Миколаївна Пелешок


Працюю вчителем української мови та літератури в ліцеї "Оріяна" м. Львова.

Загальний стаж та стаж викладання предмета – 21 років.
Закінчила ЛНУ ім.І.Франка, філологічний факультет.


Працюю над проблемою «Підвищення зацікавленості та мотивації навчання учнів на уроках української мови та літератури через використання ігрових завдань та інтерактивних технологій».
На уроках використовую такі інформаційно-комунікаційні технології:
 комп’ютерні технології,
мультимедійні презентації,
глобальну мережу Інтернет.
Постійно вдосконалюючи свій  професійний рівень, відвідую семінари, лекції.
Цикл лекцій авторської школи з української літератури «До джерел української літератури» Анастасії Гумницької у Львівському обласному Будинку вчителя (2007-2008 н.р.).
Літературно-мистецький лекторій «Світися в мені, любове, святися» (сучасна українська поезія). 13.10.2016р. участь у майстер-класі мовознавця О.Авраменка «Розширення тематики соціокультурної змістової лінії як мотиваційний чинник розвитку пізнавальної активності учнів на уроках української мови».
25.03.2018р. участь у вебінарі «Інтерактивні технології в освіті».
19.04.2018р. участь у лекторії «Мова й суспільство. Мовна й суспільна функція словників. Правильне прочитання словника» (Будинок учителя)
22.04.2018 участь у семінарі Г.Клочека «Проблема сучасної літературної освіти та шляхи її вирішення» (Наукова бібліотека ЛНУ ім..І.Франка).
14.08.2018р. участь у тренінгу В.Мержиєвської «Ключики вчителя» у рамках проекту «Школа дружня до дитини» (кінотеатр ім..О.Довженка)
19.07.2018р. участь у вебінарі «Реалізація компетентісно-інтегративного підходу на уроках основної та старшої школи у фокусі НУШ».
13.08.-30.08.2018р. участь у вебінарі з mozaBook та mozaveb
29.10.2018р. участь у майстер-класі заслуженого вчителя України О.Калинич «Інноваційні методи викладання української мови».
05.12.2018р. участь у проекті «Бути людиною» (у рамках святкування 300-літнього ювілею Г.Сковороди)
05.04.2019р. лекція в НМЦО «Що таке Minecraft for Education»
Участь в Інтерактивній школі творчого вчителя 2019р.
осіння сесія. Вебінари: «Сучасна українська література в сучасній українській школі», «ЗНО з української мови та літератури: секрети успішної підготовки».У НВП я використовую диференційований та індивідуальний підхід до учнів з метою оволодіння єдиним програмовим матеріалом залежно від індивідуальних особливостей та підготовленості учнів. Одним з основних і відповідальних етапів здійснення диференційованого підходу є розподіл учнів на групи, враховуючи індивідуальні особливості дітей, їх навчальні можливості, рівень  психічного розвитку. Також на уроках учні працюють з індивідуальними картками, завданнями різних рівнів складності. Застосовую інформаційно-комунікаційні технології, ігрові методи, інтерактивні технології, технологія інтенсифікації навчання на основі опорних схем і знакових моделей.
 У навчальному процесі я впроваджую проблемні, пошукові, евристичні, дослідницькі методи. Що стосується впровадження інтерактивних технологій на уроках української мови та літератури, то я, звичайно, використовую не весь їх спектр, а тільки найдоступніші, найзрозуміліші для учнів. Це такі технології як «Мікрофон», «Мозковий штурм», робота в парах, «Навчаючи – вчусь», метод «Прес», «Займи позицію», «Незакінчене речення».
 Найрезультативнішими методами компетентно орієнтованого навчання на уроках української мови та літератури вважаю метод проектів, дебати та технологію "Розвиток критичного мислення через читання та письмо".
 На уроках української мови та літератури використовую технологію аналізу творчих можливостей учнів. Школярі пишуть твори, творчі перекази, розігрують діалоги, сценки з прочитаних творів тощо.
 У старших класах практикую проведення уроків, на яких учні виступають представниками певних професій, наприклад: журналісти, вчителі, продавці…Це допомагає підліткам зорієнтуватися у виборі своєї майбутньої професії.
 Застосуванням методів проектів, інтерактивних методів «Навчаючи – вчусь»,  «Займи позицію»  забезпечую максимальну самостійність учнів.

  Діти, з якими я працюю, всі обдаровані Богом. І ті з них, котрі не лінуються, досягають хороших результатів у навчанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар